Vind hier je vakantie eenoudergezin

Overzicht vakanties eenoudergezinnen. Een eenoudergezin vakantie is een vakantie voor alleenstaande ouders. Je kunt via deze site een 1 ouder vakantie boeken in Nederland, Ardennen, Frankrijk, Duitsland, Italië of Kroatië. En een wintersport vakantie eenoudergezin naar Oostenrijk, Frankrijk of Italië.

estivant eenoudervakanties

Van goedkope kampeer vakanties eenoudergezinnen tot luxe zon- en strand vakanties. Of je nu 400 euro te besteden hebt of geld voor een luxe rondreis of last minute cruise, er is altijd wel een eenoudergezin vakantie te vinden die bij je budget en wensen past. Ook in het geval van een vakantie eenoudergezin met baby, peuter of kleuter zijn er royale mogelijkheden, in een vakantiepark met zwembad bijvoorbeeld. Hier lees je meer over vakanties eenoudergezinnen


landal eenouder banner

ontspannen in het gras

Wat is een eenoudergezin vakantie nu precies?

Vakanties voor eenoudergezinnen worden in de volksmond ook wel eenoudervakanties of alleenstaande ouder vakanties genoemd. Het kenmerk van deze reizen voor single parents is dat deelname alleen mogelijk is voor 1 ouder gezinnen. Dat zijn dus gezinnen waarbij vader of moeder, al dan niet in co ouderschap met een ex partner, zorg draagt voor de kinderen. Het kan zijn dat iemand een alleenstaande mama of papa is wegens een echtscheiding maar het kan natuurlijk ook door overlijden van de ex partner. En natuurlijk, alleenstaande ouder gezinnen kunnen ook bewust ontstaan zijn.


Een bewust ongehuwde moeder bijvoorbeeld die op deze manier voor het moederschap kiest. Er kunnen vele redenen zijn waarom een man of vrouw alleenstaand is en voor de kinderen zorgt. Een eenoudergezin vakantie is voor die alleenstaande ouder gezinnen een uitkomst. Ze kunnen heel divers zijn, van goedkope kampeervakantie tot verre rondreis.

selfie met dochter eenoudervakantie

Welke soorten eenoudervakanties zijn er?

Je kunt de volgende soorten vakantie eenoudergezinnen onderscheiden:

  • 1 ouder kampeer vakanties
  • rondreizen
  • luxe een ouder vakantie op bungalowpark
  • strandvakanties
  • actieve vakanties
  • eenoudergezin vakanties wintersport
  • eenouder gezin reizen met baby, peuter of kleuter
  • 1 ouder vakanties met tieners.

In alle gevallen vier jij je vakantie samen met andere single ouders en altijd met kinderen. Iemand die bijvoorbeeld single is en op zo een vakantie alleenstaande ouders mee wil, is niet welkom. Het zijn echte 1 ouder gezinsvakanties.


Tot welke leeftijd kunnen kinderen bij een vakantie eenoudergezin mee?

Bij deze 1 ouder gezinsvakanties zijn kinderen meestal welkom tot 18 jaar. Je kunt dus ook deelnemen aan een 1 ouder vakantie met pubers. Vaak worden deze reizen ingedeeld op basis van de leeftijd van de kinderen. Dat is zeker belangrijk met vakanties alleenstaande ouders waarbij de kinderen in de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar zitten en bij single ouders met peuters en kleuters.

eenouder zomervakantie

Kan ik ook een eenoudergezin vakantie met baby of peuter boeken?

Het is ook mogelijk een vakantie als alleenstaande ouder met baby of kleuter te boeken. Buiten het hoogseizoen om is dat zelfs aanmerkelijk goedkoper. Kijk met name eens naar de mogelijkheden welke MarisLife heeft voor eenoudergezin reizen met kleine kinderen en baby’s en peuters.


TUI Eenoudervakanties banner