Eenoudervakantie All Inclusive overzicht

Als je voor je eenoudergezin een all inclusive vakantie zoekt. Wie een compleet verzorgde eenoudervakantie zoekt, bij voorkeur een 1 ouder vakantie all inclusive, vindt hier het een groot aanbod. Voor bijvoorbeeld een eenoudervakantie all inclusive in Frankrijk, Turkije, Griekenland, Spanje of Italië. Je kunt hier ook een last minute all inclusive boeken

estivant eenoudervakanties

Een all inclusive eenouder vakantie gaat verder dan logies, half of vol pension.bij een ‘all-inclusive’ eenouder reis zijn zowel de maaltijden als de drankjes inclusief bij je reis. Bij een eenoudervakantie all inclusive weet je als alleenstaand ouder gezin wat de kosten betreft waar je aan toe bent.  Het kan echter in een aantal gevallen goedkoper zijn om een eenoudervakantie op basis van logies, half pension of volpension te boeken.


de vakantie discounter banner

Dit verschilt per bestemming. Sommige locaties zijn op basis van ‘logies’. Dit betekent dat er geen maaltijden inclusief zijn. Als je bestemming op basis van ‘logies ontbijt’ is, dan houdt dat in dat je naast de overnachtingen ook ontbijt krijgt. ‘Halfpension’ betekent dat je ontbijt en diner krijgt op je bestemming. Wanneer je een locatie met ‘volpension’ boekt, krijg je ontbijt, lunch en diner op locatie en bij een ‘all-inclusive’ een ouder reis zijn zowel de maaltijden als de drankjes inclusief bij je reis.

selfie met dochter eenoudervakantie

In welke landen kan ik een eenoudervakantie all inclusive boeken?

Waar je een all inclusive 1 ouder vakantie kunt boeken, verschilt per reisorganisatie. Als je bij een eenoudervakantie voor de overnachting voor een hotel kunt kiezen, is de kans zeker aanwezig dat je een reis kunt boeken inclusief de maaltijden zoals lunch, ontbijt en diner + de hapjes en de drankjes. Per all inclusive vakantie voor alleenstaande ouders staat aangegeven wat de mogelijkheden zijn, ook die van all inclusive.


Meestal is er een eenoudervakantie all inclusive mogelijk in landen als Frankrijk, Spanje, Griekenland en Italië, Turkije. Maar dit verschilt per reisorganisatie. Estivant eenouderreizen heeft in haar reisprogramma voor eenouder gezinnen een paar eenoudervakanties op basis van All Inclusive opgenomen.

PS, zelf je last minute vakantie samenstellen?? Boek een last minute vliegticket en een hotel op basis van volpension en geniet van een echte verwenvakantie. Je kunt met kinderen ook kiezen voor een hotel met zwembad en ontbijtbuffet.

spelen op eenoudervakantie

Wat is het verschil tussen All inclusive eenoudervakantie en volpension?

Er zijn enkele verschillen tussen een eenoudervakantie op basis van volpension of All inclusive. Bij een 1 ouder vakantie op basis van volpension zijn naast de overnachtingen ook de maaltijden en meestal koffie en thee inbegrepen. Bij een eenoudervakantie op basis van All Inclusieve zijn naast de overnachtingen en maaltijden ook hapjes en drankjes inbegrepen en dat is meestal onbeperkt. Dat is ook de reden waarom de basis prijs van een All Inclusive 1 ouder vakantie hoger is dan die op basis van volpension of halfpension.


de vakantie discounter banner

Als jij en je kinderen niet veel hapjes en drankjes nemen, is een eenoudervakantie op basis van All Inclusive meestal te duur. Dat zal zeker het geval zijn als de kinderen nog klein zijn. In het geval van een eenouder vakantie All Inclusive met kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar kan een All Inclusive eenoudervakantie lekker voordelig uitpakken.

groep vrienden op het strand

Eenoudervakantie al inclusive in Nederland boeken

Eenoudervakanties in Nederland worden meestal niet als all inclusive aangeboden. Kijk bij de eenoudervakanties in Nederland of er een all inclusive eenouder vakantie tussenzit.


TUI Eenoudervakanties banner