Wat doe je tijdens je 1 ouder vakantie als het 30 graden is

Wat te doen als de mussen van het dak vallen?.

Het is 30 graden en je bent als single ouder met je kids op een ouder vakantie.

Wat kan je het beste wel en niet doen?

Hieronder een aantal tips en aanbevelingen om je 1 ouder gezinsvakantie tot een succes te brengen.

Tip 1:  Zoek verkoeling op.

De belangrijkste tip is, zoek niet de hitte maar wel verkoeling op. Boek daarom een een ouder gezinsvakantie aan zee, bijvoorbeeld Zeeland of Ameland, ga naar het zwembad of boek een eenoudervakantie op een vakantiepark met binnenzwembad. Of huur een vakantiehuisje aan zee in Nederland en ervaar zelf hoe aantrekkelijk Zeeland is in de periode dat de temperaturen rond de 30 graden elders in Nederland liggen. Door de ideale ligging aan de kust, is het in Zeeland meestal een 2 a 3 graden koeler dan in het binnenland.

hier vind je een vakantiehuisje Zeeland aan zee.

Tip 2:  Heel veel drinken.

Het lijkt een hele simpele tip maar toch drinken we als het om en nabij de 30 graden is, vaak te weinig. water en thee helpt het beste tegen de dorst en verse muntthee is een echte dorstlesser. Geef de kinderen niet te veel drankjes waar veel suiker in zit want van suiker krijg je nog meer dorst. En, pas op in  veel producten zit veel verborgen en toegevoegde suiker.

Tip 3: Niet te veel bewegen.

Als het erg warm is kan je te veel bewegen beter vermijden. Er zijn wat uitzonderingen. Op en langs het water kan je best wel bewegen. Denk aan surfen, zwemmen,. In een aantal eenoudervakanties van Estivant en Cirkel Reizen zijn sportieve zaken zoals zwemmen en surfen opgenomen.

Tip 4:  In de bossen vind je veel schaduw.

Als het extreem warm is en je wilt met je kinderen toch een beetje actief zijn, ga dan eens naar de bossen. Daar kan je lekker in de schaduw lopen en zo direct zonlicht  vermijden.

Tip 5:  Vermijd direct contact met de zon tussen 14.00 en 16.00 uur.

Deze vakantie tip is natuurlijk ook van toepassingen op de niet 1 ouder vakanties. De zon bevat tussen ongeveer 14.00 en 16.00 uur extra veel UV stralen en die kunnen zeer schadelijk voor de huid. Zorg dat je tussen ongeveer 14.00 en 16.00 uur lekker binnen bent. En als je in een vakantiehuisje met ligbad verblijft, bof je maar.. 

Tip 6. Boek een kaartje in een indoor speeltuin.

Als je portemonnee het kan dragen, is een bezoek aan een indoor speeltuin ( binnen speeltuin) super leuk. Er zijn geen kinderen te vinden waarschijnlijk die een overdekte speeltuin niet leuk vinden.

7. Naar de film of vakantiebioscoop.

Goedkoper dan de toegang tot een indoorspeeltuin is een bezoek aan een bioscoop, filmhuis of vakantiepark bioscoop. Als jij een georganiseerde een ouder gezinsvakantie hebt geboekt is de kans groot dat het recreatie team ook een paar films draait. Gezellig met andere kinderen en ouders een filmpje kijken. Geen straf bij 30 graden!

8 Naar de ijssalon.

Een ijsje kopen in de supermarkt of cafetaria is al heel leuk maar een ambachtelijk bereid ijsje is nog veel lekkerder. ga eens naar een italiaanse ijssalon en geniet. met 30 graden is een ijsje extra lekker. Overigens een goedkoop waterijsje kan ook een groot succes zijn!