Vakantiekamp, iets voor jouw kind?

Veel single ouders boeken een vakantiekamp.

Ben je een alleenstaande vader of moeder, opgebrand en zou je tijdens de zomervakantie eens wat tijd voor jezelf willen hebben? Misschien is het een goed idee om je kind(eren) te laten genieten tijdens een vakantiekamp

estivant eenoudervakanties

Vakantiekampen zijn bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar en de kids staan onder toezicht en bescherming van volwassenen. De begeleiders van vakantiekampen zijn getraind in de begeleiding van groepen en weten met allerlei activiteiten de kinderen te vermaken. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kan je denken aan spelletjes doen, spoorzoekertje, roeien, volleybal, voetbal of een puzzeltocht. Er zijn vakantiekampen voor kinderen van 6, 7, 8 of 9 jaar maar ook zomerkampen voor tieners, jongeren en jongvolwassenen.

groep vrienden op het strand

landal eenouder banner

Een vakantiekamp is meestal geen schoolkamp. De school organiseert het dus niet.

Waarom vakantiekampen kunnen bijdragen aan de groei van je kind.

Tijdens een vakantiekamp komt je zoon of dochter in contact met vele leeftijdsgenootjes en dat is goed voor zijn/haar ontwikkeling. Je kind leert met andere kinderen in een groep om te gaan en volwassenen, de begeleiders, op een andere manier te waarderen. Daarnaast heeft zo een jeugdkamp ook een educatief karakter. Er wordt kinderen spelenderwijs iets geleerd. Koken bijvoorbeeld, of bepaalde elementen uit sport en spel. Maar een vakantiekamp moet vooral leuk voor de kinderen zijn.

Er moet plezier gemaakt worden en gelachen worden. In 9 van de 10 gevallen komen de kinderen met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes thuis en zijn ze bewuster geworden. Kortom of het nu een zomerkamp of schoolkamp is. Een kind steekt er altijd wat van op.

ontspannen op vakantie

Je laat je kind zeker niet in de steek.

Als je je kind maar een zomerkamp stuurt omdat jij even tot rust moet komen, hoef je daarbij zeker geen rot gevoel te hebben. Je kind zal het tijdens zo een kinderkamp ontzettend leuk hebben. Een schuldgevoel hoef je echt niet te hebben. Misschien iets voor jou??


TUI Eenoudervakanties banner