Omega vetzuren belangrijk voor kinderen

Gezonde voeding voor je kind met omega vetzuren.

Als een ouder gezin heb je met tal van zaken te maken waar je extra rekening mee moet houden. Je zorgt wellicht extra goed voor je kroost in je eentje.

Kinderen in de groei hebben behalve veel liefde ook gezonde en volwaardige voeding nodig.  Met speciale aandacht voor omega 3,6,9, vetzuren

Wat zijn omega 3,6,9 vetzuren?

Omega vetzuren zijn ontzettend belangrijk voor het functioneren van de mens en in het bijzonder voor kinderen in de groei,. Omega vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. Zo werken omega 3 vetzuren ontstekingsremmend en zijn goed voor het geheugen.  Een schoolgaand kind die te weinig omega 3 vetzuren binnen krijgt, kan problemen krijgen om de leerstof te volgen en lessen te onthouden. Omega 3 vetzuren zitten onder andere in lijnzaadolie, vette vis en walnoten.  

Ook de omega 6 en 9 vetzuren zijn belangrijk en uiteindelijk gaat het om de juiste verhouding omega vetzuren. Alleen dan kan een kind voldoende concentratie opbrengen, zich goed ontwikkelen, goed groeien en een evenwichting mens brengen.  Op de website omega3-6-9.nl vind je alles over essentiële vetzuren en ook waar ze in zitten en deze kunt kopen. Hier vind je tips over vetzuren.

Gezonde voeding voor kinderen bij coöuderschap.

Bij coöuderschap zorg je beide voor de kinderen. Het is zaak om ook over de voeding van de kinderen gemeenschappelijke afspraken te maken.  Als één van de ouders geen zin heeft om te koken en er alleen maar patat en pizza’s gehaald worden zullen kinderen een tekort aan onverzadigde vetzuren, vitamines en mineralen kunnen krijgen met alle gevolgen van dien.  Net zoals een afspraak over eenouder vakanties moeten er tussen gescheiden ouders die een gedeelde zorg over kinderen hebben, ook een afspraak over de voeding worden gemaakt.